Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Snöyran i Lillhärdal

/
  • Den första Snöyran  i Lillhärdal blev en publiksuccé. Här publiken under skoterhoppningen.
  • Freestylehopparna Anders Eriksson och Thomas Nordström bjöd på en fantastisk uppvisning. Foto: Leif Eriksson
  • Åttaårige Isak Trygg från Sveg blev förtjust i den här Rusch-skotern på veteranskoterutställningen.

Härdalsyran är sommarens största nöjesbegivenhet i Härjedalen. Nu har man i Lillhärdal även introducerat Snöyran med en stor publiksuccé på lördagen.

Största publikdragaren var skoterhoppningen på campingen. Två av Sveriges främsta freestylehoppare, Anders Eriksson och Thomas Nordström bjöd på en hisnande underhållning, som verkligen gick hem.

– Det var nästan så man fick ont i magen bara att titta på dom, menade Mikael Jonasson från Härjeåsjön.

Eriksson och Nordström berättade att de åker land och rike runt på efterjulsvintern med sin fantastiska show.

– Det blir ingen större ekonomisk vinst för oss, men det är jättekul att få bjuda publiken på en populär show, menade Anders och Thomas.

Deras Polarisskotrar kostar så där 120 000 kronor och utsätts för stora påfrestningar vid de spektakulära landningarna. Deras hopp mäter cirka 22 meter och är 8–10 meter höga.

Eriksson och Nordström körde en halvtimmes uppvisning och helt klart var det Snöyrans populäraste inslag. Något liknande har säkert aldrig tidigare skådats i Lillhärdal.

Vid värdshuset hölls marknad och underhållning. En veteranskoterutställning var det många som var intresserade av. En av dem 8-årige Isak Trygg från Sveg.

– Jag skulle vilja ha en sådan här gammal skoter, sa Isak när han provsatt en Ruschskoter. Han har skoter själv och tycker det är kul att köra.

Skoterförsäljare var på plats förstås och även hundspann hörde till begivenheterna och det serverades kolbulle, korv och burgare.

På kvällen hölls så After Skoter på värdshuset med underhållning av Erik Andersson och company.

– Den här första Snöyran blev helt klart en stor succé och vi hoppas kunna återkomma även nästa år, sa Bjarne Eggen i arrangörsstaben.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons