Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Flötgröt och kolbullar på höstmarknad

+
Läs senare
/
  • Gudrun Lind öser upp flötgröt till besökarna på höstmarknaden i Sveg.
  • Handelsprogrammet åk två satsar på julkakor för att få pengar till klassresa.  Jonas Persson, Ailo Dorra, Sofie Nordling Hjärpe och Lina Andersson hjälpte till att sälja och att baka.
  • Denise Eklund Sundgren käkade kolbullar på marknaden tillsammans med sina barnbarn, Theo(9) och Elliot(5) Christensen. I bakgrunden kolbullegeneralen Stefan Söder.

Förra helgens höstmarknad på hembygdsgården i Sveg lockade hundratals besökare.

Och speciellt flötgröten var populär

– Det har varit en strykande åtgång, säger Gudrun Lind på hembygdsgårdens café.

Smaksensationen och Härjedalsspecialitén flötgröt, gjord på grädde, mjölk, vetemjöl och lite vatten, gick hem hos höstmarknadsbesökarna. Två hela kantiner à tio liter såldes slut och undertecknad hade turen att få köpa den allra sista portionen. Flötgröt får man ju inte missa när det är höstmarknad.

Kolbullar var också populärt, bland annat hos Denise Eklund Sundgren som besökte marknaden tillsammans med sina barnbarn, Theo(9) och Elliot(5) Christensen.

– Kolbullar äter vi bara på gammelgården och egentligen räcker det nog med en halv, säger Denise som lät sig väl smaka av den kaloririka skogshuggarmaten.

I en av logerna stod gymnasieeleverna Jonas Persson, Ailo Dorra, Sofie Nordling Hjärpe och Lina Andersson och sålde småkakor. De tog också upp beställningar på julbak som eleverna utför mot betalning inför julstöket.

Pengarna ska gå till en klassresa nästa år då eleverna avslutar sin utbildning på Härjedalens gymnasieskola, handelsprogrammet. Vart resan går är i dagsläget lite oklart.

– Det beror lite på hur mycket pengar vi får ihop, säger Ailo Dorra.

Annons
Annons
Annons