Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

La dance crew gjorde succé på scen i Bräcke

/
  • Matilda Wik, Lina Cherlesworth och Anja Forsgren dansar en drömsekvens.
  • Timmen innan första föreställningen, alla har varit på plats sedan länge och gjort en generalrepetition. Nu måste allt sitta.
  • Natalie Bergström, Mathilda Niemistö, Gabriella Byström och Hilda Nordin dansar om hur det är att känna sig annorlunda.
  • Sista föreställningen - ses igen nästa år.

La dance crew fyllde Folkets hus salong två kvällar i rad med dansshowen Lost soul.

– Den handlar om hur det är att vara ung och hitta sin plats i livet, säger Frida Bruman.

Annons

30 dansare mellan 10 och 19 år intog scenen på Folkets hus i Bräcke i helgen med en proffsig och engagerande föreställning. Det var dansgruppen La dance crew som under två föreställningar dansade och gestaltade den egna produktionen Lost soul. Gruppen bildades för tre år sedan av Amanda Bruman som i år går sista året på gymnasieutbildningen estet och dans.

– De två senaste åren har vi bara haft dans, i år ville vi ha en story som knyter ihop och har därför lagt till teater mellan danserna, så får vi se hur det blir, säger hon.

Dansgruppen består av två barngrupper som leds av Amanda och hennes syster Frida Bruman, och så en grupp med ungdomar där alla hjälp åt. Dansshowens koreografi har gjorts av Amanda och Frida Bruman, Nathalie Jonsson Larsson och Karin Sahlin. Inför showen har de övat en till två gånger i veckan sedan september.

– Det blir nästan lite tomt nu när sista föreställningen snart är över, säger Frida Bruman.

Hela arrangemanget och träningen har skötts av ungdomarna själva och med stor sannolikhet blir det föreställning nästa år också.

Vi brukar köpa nya scenkläder för pengarna vi får in på inträdet, vi får se vad vi ska göra nästa år, säger Amanda Bruman.

Och för alla er som inte var i Bräcke Folkets hus i helgen – skriv in La dance crew under april i 2013 års kalender redan nu. Showen och koreografin är oerhört proffsig och dansas med glöd och engagemang, och det blir knappast sämre nästa år.

Annons
Annons
Annons