weather_widget
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Alma snart i sjön

+
Läs senare
/

Ett säkert vårtecken: det börjar röra på sig nere vid ångbåtsbryggan i Stavre. Men innan trafiken kommer igång ska Alma få lite finputsning. – Man börjar kvickna till lite när isen ger sig och man ser vattnet, säger Per-Erik Kristoffersson.

Ångbåten Alma har mått väl under vintern men eftersom hon har ett trädäck av furu behövs några plankor bytas ut inför säsongen.

– Vi hoppas kunna sjösätta henne i veckan eftersom det blir lättare att jobba om hon ligger vid bryggan, säger Per-Erik Kristoffersson, ordförande i Ångbåtsföreningen Alma af Stafre.

Det är 19:e året i rad som föreningen kör charter- och reguljärtrafik med ångbåten. Turerna går mellan Revsund, Gällö, Bräcke och hemmabryggan Stavre.

– Första turen i år blir några veckor försenad, i mitten av juni är den chartrad för ett bröllop, men reguljärtrafiken kommer igång som vanligt första veckan efter midsommar, säger Per-Erik Kristoffersson.

1990 tog ångbåtsföreningen över Alma som då var svårt sliten. Tre år, två månader och 10 000 arbetstimmar senare tog hon i den nya regin sin första tur, det var mitt i sommaren 1993. Men så är hon också en gammal skönhet från 1873.

Arbetet med Alma och ångbåtsbryggans alla byggnader och aktiviteter sköts helt ideellt.

– I sommar kommer det att bli en ökad satsning på puben vid bryggan med bland annat underhållning av trubaduren Bengt-Åke Röstlund, säger Göran Jonsson, föreningens sekreterare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons