Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick inte vindkraftsbygge beviljat

Företaget Green extreme som planerar för sex vindkraftverk i Bingsta, fem kilometer öster om Svenstavik, fick inte igenom bygglovsansökan för projektet. Kommunen kräver att ett antal frågetecken rätas ut.

Annons

Företagets ansökan om att få resa vindkraftverken saknade bland annat en tillräcklig konsekvensbeskrivning för fågellivet.

– Det kom in fjorton synpunkter under samrådstiden. Bland annat från en ornitologisk förening och från närboende som var negativa till planerna, säger Bergs kommun miljö- och byggchef Bo Karlsson.

Jämtlands läns ornitologiska förening påpekade att information saknas om genomförda fågelinventeringar och närboende befarar bland annat störande ljudnivåer, saboterade jaktmöjligheter och utebliven ekonomisk kompensation från företaget.

Green extreme måste nu komplettera med den information som efterfrågas och ett nytt samråd ska arrangeras för att höra bygdens synpunkter.

– Vi hoppas kunna träffa dem i augusti och då är det kommunen som arrangerar samrådet, normalt är det företaget som håller i det, säger Bo Karlsson.

Mer läsning

Annons