Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Årets näck: Olle af Klintberg

+
Läs senare
/

Årets Näck lockade som vanligt en stor publik till Hackås och Strömbacka kvarn. Av de sex deltagarna var det Olle af Klintberg som gestaltade det mytomspunna väsendet bäst.

Tävlingen arrangeradespå torsdagen för sextonde året i rad. Samtliga år har den ägt rum vid Strömbacka kvarn – vid en liten charmig skogsdunge i Billstaån.

Regnet hängde i luften under gårdagskvällen, men dropparna föll inte förrän samtliga tävlande bjudit den stora publikskaran på trolsk uppvisning.

Och i år var det inte bara fiol som gällde utan några nummer utgjordes av flöjt, trumma eller sång. Och det kom att bli en väldigt jämn kamp mellan deltagarna in i det sista.

Enligt juryn var det två deltagare det stod mellan och en inte helt enig jury valde tillslut debutanten och Hammerdalssonen Olle af Klintberg på fiol som tog hem den åtråvärda titeln "Årets näck".

Men han hade hård konkurrens av bland andra Ross Campbell, som vunnit titeln tidigare och nu tilldelades trovärdighetspriset. Ytterligare pristagare blev Johan Trolin som hade bäst utstrålning.

Werner Gladh, Björn Bang, och Jonas Klasson blev därmed utan pris.

Annons
Annons
Annons