Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irländskt förband nobbar Chris Brown

/
  • Chris Brown uppträder i Stockholm den 19 november. På Irland bojkottas stjärnan av ett tillfrågad förband, men svenska Panetoz tänker genomföra sin konsert på Globen som planerat. Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix
  • När Chris Brown släppte sitt senaste album blev det ny fart på den kontrovers som startade när han dömdes för misshandel av sin ex-flickvän Rihanna. Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix
  • Chris Brown i domstolen där han 2009 erkände att han misshandlat sin dåvarande flickvän Rihanna.Foto: David McNew/AP/Scanpix
  • Svenska Panetoz tar inte ställning mot Chris Brown. Gruppen kommer att uppträda som förband till stjärnan när han spelar på Globen i Stockholm, som planerat. Textens Nebeyu Baheru står längst till vänster i mörkblå tröja.Foto: Christine Olsson/Scanpix

Chris Browns irländska förband tackar nej till konserten i sympati med Rihanna. Men debatten om stjärnans misshandelsdom stoppar inte Panetoz. Den svenska gruppen uppträder med Chris Brown på Globen.

Annons

Den 19 november når r'n'b-stjärnan Chris Browns världsturné Sverige. När spelningen på Globen i Stockholm presenterades gick debatten het. Bojkotta artisten som för tre år sedan dömdes för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän Rihanna, eller glömma och förlåta – det var frågan.

Den tredje december spelar Chris Brown i Dublin och erbjudandet om att uppträda som förband har gått till den irländska hiphop-gruppen The Original Rudeboys. Men de irländska rapparna tar i ett uttalande kraftigt avstånd från Chris Brown.

– Vi är helt emot Chris Browns överfall på Rihanna. Dessutom handlar vår senaste singel "Blue eyes" om våld i hemmet, det går emot allt vi står för som band och skulle skicka fel budskap till våra fans, säger Sean Walsh från The Original Rudeboys i en intervju med tv-kanalen RTE.

Förband i Globen är svenska Panetoz, gruppen bakom landsplågan "Dansa pausa". De har inte tagit intryck av The Original Rudeboys ställningstagande.

– Vi tänker nog uppträda för våra fans, om man säger så. Vi gör inte en stor grej av att vi spelar med Chris Brown.

– Vi har inte så mycket koppling till Chris Brown eller hans bakgrund, säger Nebeyu Baheru, en av Panetoz medlemmar till TT Spektra.

Kan du förstå det irländska bandet som tar avstånd från honom på grund av misshandeln?

– Jag måste i så fall kolla upp det. Jag har ingen koll på det där.

Den 22 juni 2009 erkände Chris Brown att han misshandlat Rihanna efter ett gräl tidigare samma år. Han fick en villkorlig dom och tvingades utföra samhällstjänst och genomgå terapi. Kontroversen fick nytt bränsle när i september i år när Chris Brown lät tatuera sin hals med ett motiv som många tolkade som ansiktet på en misshandlad kvinna.

Panetoz har emellertid inga planer på att ställa in sin spelning.

– Vi kommer att uppträda på Globen, det är så det är bestämt, säger Nebeyu Baheru.

Carl Cato

carl.cato@ttspektra.se

Mer läsning

Annons