Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoven Droven firar 20-årsjubileum

/
  • Hoven Droven från vänster: Pedro Blom, bas, Björn Höglund, trummor, Kjell-Erik Eriksson, fiol, Jens Comén, saxofon, och Bo Lindberg, gitarr.
  • Stefan Sundström gör sin låt ”Fri sprit och taxi hem” tillsammans med Hoven Droven.

De har inte släppt något nytt sedan 2004, men 2011 ser ut att bli Hoven Drovens år. Folkrockbandet fyller 20 år och är aktuella med ny skiva, ny turné och ny singel tillsammans med Stefan Sundström.

Annons

Skivan, som än så länge är titellös, är nästan färdiginspelad. Den kommer i slutet av sommaren och då inleder Hoven Droven även sin turné både utomlands och i Sverige.

Självklart kommer länsborna att få sitt, men när någon spelning kan vara aktuell är fortfarande oklart. I dagsläget ser det ut som om startskottet för Hoven Droven går på festivalen Urkult som pågår mellan den 4 och 6 augusti. Hur det än blir så kommer fansen att känna igen gruppen på nya plattan, säger trummisen Björn Höglund.

– Det blir en glad Hoven Droven-skiva utan konstigheter. Vi har inte gjort så mycket ny musik de senaste åren och kände att vi ville göra det nu när vi firar 20 år. Vi började repa och så blev det bra låtar.

Vilka är Hoven Droven 20 år senare?

– Vi har fortfarande skitkul tillsammans även om vi inte håller på lika mycket som tidigare. Familjesituationerna kräver mer planering. Men det är samma gäng, absolut.

Ett smakprov på skivan finns att få redan nu i form av singeln ”Fri sprit och taxi hem”. En liveversion av låten finns med på Stefan Sundströms skiva ”Bland helgon, skurkar och vanligt folk”, men nu kommer den alltså för första gången i studioversion med Hoven Droven.

Låten om den gamle rockaren Johnny Dunder, en vanlig figur i Sundströms persongalleri, har funnits i gömmorna sedan Stefan Sundström medverkade på Hoven Drovens skiva ”More happy moments” 1999. Då kom den inte med på skivan, men Stefan Sundström har ofta spelat den live varpå den blivit något av en kultlåt för fansen. Björn Höglund säger att han alltid har gillat den.

– Den är så härlig och har en sådan nerv, en småcynisk betraktelse över en musikants åldrande och musikbranschen. Det känns kul att göra lite sådana här utstickare under året.

Så det blir fler överraskningar?

– Kan hända, säger en kryptisk Björn Höglund.

Mer läsning

Annons