Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heldag med ung kortfilm

/

I dag, lördag, rullar Folkets Bio Regina igång projektorn med sikte på ett kortfilmsmaraton.

Annons

Arrangemanget sker i samarbete med Filmpool Jämtland. De flesta filmerna har någon form av lokal anknytning, många är inspelade i länet. Bland de unga regissörerna finns bland andra Louise Mellergård, som i "Dear Cupido" berättar en kärlekshistoria med tragiskt slut, och Clara Bodén som med "Driving Under the Inuence of" skildrar en ung tjejs hemfärd från en fest i norra Sverige.

– Det blir film av unga filmare med tonvikt på unga, kvinnliga filmare. Vi tycker att det är viktigt med biografen som fysisk mötesplats, både för att samla filmintresserade och för att ge unga filmare en chans att visa sina verk inför en publik, säger Elin Torestad, Filmpool Jämtland.

De fyra första filmerna, har dock ingen koppling till regionen. Men det har filmmusikkreatören Tobias Ekendahl, från Östersund, som i samband med visningen av dem kommer att hålla föredrag om betydelsen av ljud och sitt eget filmmusikskapande. Tobias Ekendahl har bland annat skrivit en del av musiken till den svenska komedin "Jango on tour" som hade premiär förra året.

Annons

Mer läsning

Annons