Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häst & Ponny: Rivalerna

(Artefacts Studio/Pan Vision)

Ålder: 3+

Format: 3DS

Genre: Virtuellt husdjur

Annons

Önskar du att Nintendogs egentligen hette Nintendhorses eller att Kinectimals hette Kinectihorses? Då är du antagligen hästfantast och definitivt intresserad av Häst och Ponny: Rivalerna, eller Riding Stables 3D som det heter i oförsvenskad originalversion.

Bortser vi från namnskillnaden är det däremot en karbonkopia på ovanstående titlar. För här tar du dig an en alldeles egen häst som du tränar under överinseende av en erfaren tränare.

Och det bygger på att skapa tillit genom att kela med din pålle, ge den mat och öva dressyr.

De olika övningarna fungerar hyggligt och utnyttjar mestadels pekskärmen som kontrollverktyg, men här finns också inslag där gyron används för att styra vattenslangen då du ska fylla din hästs vattenho.

På omslaget gör man också ett stort nummer av spelets AR-spel med kameran, men faktum är att funktionen mest är ganska poänglös. När du sett din fåle trava runt på vardagsrumsbordet en stund kan du lugnt ägna dig åt annat.

Sammantaget är Häst & Ponny: Rivalerna ett hyggligt spel för den som vill träna en virtuell häst, men det är varken särskilt originellt eller hållbart i längden.

Mer läsning

Annons