Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...Edward G Rangström, från Brännö utanför Göteborg. Tidigare kringflackande missbrukare, nu frälst väckelsesångare. I Östersund denna vecka.

Annons

• Varför är du i Östersund?

– Jag är här för att spela på LP-stiftelsen och i Pingstkyrkan på tältmötet som är nästa vecka. Jag gör också gatuspelningar. Du kanske tycker att det här med evangelisation låter tråkigt, men då säger jag kom hit och lyssna! Jag spelar rock'n'roll, country och bluegrass. Och varför, ja det är här mitt liv det, jag åker land och rike runt och spelar. Det är min kallelse.

• Varför sjunger du väckelsesånger i bluegrasstappning?

– Innan jag var frälst lyssnade jag på Rolling Stones och Beatles, 60- och 70-talsmusik. När jag blev frälst gick jag in i kyrkan och den musiken var ju inget man fick lyckofnatt av direkt. Men när jag lyssnade på de amerikanska förlagorna i bluegrasstappning, då svängde det till. Det var musikglädje. Många gånger slaktas sångerna i kristna sammanhang. Jag ska till Laxå och spela på en raggarfestival den 2 juli, då kan jag inte spela till gravens djup och vila, då blir jag utkastad.

• Hur kommer det sig att du samarbetat med Marianne Erlandsson från Östersund och HP Burman?

– Marianne Erlandsson sjunger på skivan Ett himla liv och HP Burman, den väldige, är också med där. Marianne och jag fann varandra musikaliskt på ett tältmöte här i Östersund. HP Burman träffade jag i Ammarnäs där han satt och plinkade boogie woogie. Vi började spela och jag frågade om han ville vara med. Han spelar på Ett himla liv, eller Östersundsskivan som jag kallar den.

Fotnot:

Edward G Rangström spelar på Stortorget och i Odenslundskyrkan idag lördag. På måndag i Pingstkyrkan och torsdag – lördag på tältmöte på Österängen i Östersund.

Annons

Mer läsning

Annons