Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festdag för skrivsugna i Kaxås

/

Annons

Den 16 juni 1904 är den dag då James Joyces "Ulysses" utspelar sig. Dagen kallas Bloomsday efter Joyces romanfigur Leopold Bloom och firas varje år i Dublin. I år firas den även i Kaxås med en festivaldag för skrivsugna. Tre författare; Elin Olofsson, Eva Swedenmark och Inger Henricsson delar med sig av sina erfarenheter i varsitt föredrag och efter lunch blir det en workshop med Elin Olofsson. Elin Olofsson debuterade i våras och har fått väldigt fin kritik för sin roman "Då tänker jag på Sigrid", en släkthistoria som utspelar sig i det fiktiva Gärningsberg som förhåller sig fritt till förlagan Offerdal.

Inger Henricson fick 2012 Hedenvindplaketten för sin roman Stannfåglarna som utspelar sig i trakterna kring Hoting och utgår från hennes farmors och farfars nybyggarliv.

Eva Swedenmark har bland mycket annat skrivit serien om familjen kring La Stella tillsammans med Annica Wennström. Serien utspelar sig i Östersund och går från "Vinbär och vemod" till "Smultron och svek".

Dagen vänder sig till alla som vill skriva, skriver för fullt eller bara vill veta mer om hur det är att skriva en bok.

Bakom arrangemanget ligger Studieförbundet Vuxenskolan och Sara Swedenmarks Förlag 404 med stöd av Länskulturen och Krokoms kommun.

Mer läsning

Annons