Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det blir en blodig batalj"

/

Bengt-Anton Runsten, Alexander Lund och Micke "Mojo" Nilsson. I kvällens avsnitt är samtliga deltagare från länet med och tävlar i "The Voice Sverige".

Annons

Coacherna Ola Salo, Carola, Petter och Magnus Uggla har tuffa fredagar framför sig och i kväll fortsätter duellerna i TV4:s "The Voice Sverige" med tre tävlande från Östersund. Programmet är redan inspelat och artisterna får givetvis inte yppa ett ord om hur det gick.

– Jag tävlar mot Erik Hases, en 20-årig kille som är hälften så stor som jag, men med en riktigt rivig rockpipa, säger Micke "Mojo" Nilsson.

– Det blir en blodig batalj, vi var sist ut och drabbade samman som två gladiatorer. Det var ett bra samarbete.

Micke "Mojo" tycker att coachen Ola Salo hittills har varit ett stort stöd.

– Ola är ju själv en väldigt genomtänkt artist och har en jädra koll på både sångteknik och scenisk närvaro, säger han.

Alexander Lund duellerar mot Marcus Sennewald.

– Vi har blivit polare under tiden och det var trist att en av oss var tvungen att lämna programmet. Jag var lite nervös, men det var mest roligt. Vi hade repat så mycket innan att jag knappt tänkte på att det hade tillkommit publik i studion, säger han.

Är du nöjd med Petters coachning?

– Sångmässigt har jag kanske inte fått så mycket hjälp av Petter, men hans sidekick, Salem Al Fakir, hjälpte till med att hitta uttrycket på scenen och kom med råd om vad som passade låten.

Även för Bengt-Anton Runsten blev det extra känslomässigt då han och duellkamraten Erik Klintenberg kom varandra nära under repetitionerna.

– Det blir väldigt spännande! Vi gick in för att jobba tillsammans, istället för att försöka stå över varandra sångmässigt, som många andra försöker göra. Båda ville att det skulle bli ett bra livenummer, säger han.

Bengt-Anton Runsten, Alexander Lund och Micke "Mojo" Nilsson har nu chansen att ta sig vidare till sista, direktsända delen av tävlingen som går ut på att deltagarna tävlar mot varandra och tv-tittarna får rösta på vilka de vill ha kvar i tävlingen. Sedan är det coacherna som avgör vem som får stanna och vem som får lämna tävlingen. Till slut har alla coacher en tävlande kvar. Av de fyra finalisterna utses sedan The Voice Sverige och den personen vinner ett skivkontrakt med Universal Music.

Mer läsning

Annons