Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den kreativa staden visas upp

/
  • Poeten och estradören Daniel Boyacioglu i samtal med romandebuterande Elin Olofsson.

I går öppnade c/o Östersund på Krogstråket. En plats där det kreativa Östersund visas upp. Vi tittade in i ett samtal mellan Elin Olofsson och Daniel Boyacioglu.

Annons

Vardagsrummet c/o Östersund på Krogstråket är en del i ett marknadsföringssamarbete mellan Östersunds kommun och Storsjöyran och känns verkligen som ett försök att visa upp ett annat Östersund än "den hurtiga staden" – den ensidiga beskrivning som Jens Ganman och Erik Edlund starkt vände sig emot i sin film Den kreativa staden tidigare i vår. Här finns pusselbitar av det kreativa Östersund i liveformat.

Konstnärerna Kajsa-Tuva och Kåre Henriksson, art directorn Conny Olsson, Storsjöyrans Andréa Wiktorsson, musikern och eventproducenten Janne Strömstedt är några av dem som står bakom koncept och programmet som utlovar en rad möten, prat och workshops (se faktaruta).

Värd är poeten Daniel Boyacioglu som i går mötte debuterande författaren, journalisten och medieutvecklaren Elin Olofsson för ett halvtimmeslångt samtal. Ett samtal som rör sig över odling och mode (två av Elins intressen) brottning (Daniels intresse), hemnetknarkande (Elin letar torp) och det sorgliga i bokhyllornas frånvaro i mäklarannonsernas öppna planlösningar där väggbokstäver i stället stavar till Carpe diem.

I januari utkommer Elins roman Då tänker jag på Sigrid. Till veckan börjar hon skriva på nästa bokmanus.

– Det är bra om du hinner en tredjedel in i nästa bok innan den första blir recenserad, då blir du inte lika drabbad, säger Daniel Boyacioglu som givit ut sex diktsamlingar.

Att skriva den första romanen beskriver Elin som något av ett test. Hon ville avkoda vad en roman består i: hur många tecken är det, gör man kapitel först eller sen?

– Det var mer en nyfikenhet att se hur man gör.

Romanen utspelar sig i Stockholm och i en liten jämtländsk by. Huvudpersonen flyr hem till byn där hon är uppvuxen. I berättelsen finns också den äldre kvinnan Sigrid och en man som heter Åke. Elin läser också några smakprov ur texten.

– Jag vet väl i stora drag handlingen till nästa roman. Nu är jag sugen på att stänga in mig och utforska vad den kommer att bli.

Mer läsning

Annons