Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crazy Picture spelar in i Kall

/
  • Filmkollektivet Crazy Pictures bor och arbetar tillsammans i ett hus i Norrköping.
  • Kall i Åre kommun får gestalta den lilla norrländska byn i
  • Christoffer Nordenrot spelar huvudrollen som Alex.
  • Tystnad tagning, filminspelning pågår. Crazy Pictures första långfilm

Nästa vecka spelar hypade filmkollektivet Crazy Pictures in en pilot till sin kommande dramathriller "Den blomstertid nu kommer". Handlingen utspelar sig i en liten norrländsk by, en roll som Kall får spela.

Annons

Det är midsommarafton och natt, festen är över. Alla har gått hem nu. Midsommarstången står kvar, instucken i gräset lite på sned. Det blåser upp, sedan kommer ösregnet.

Så inleds "Den blomstertid nu kommer". Scenen filmas i Kall på tisdag.

– Vi ska också filma några sekvenser inne i byn när det är folkttomt, säger producenten Olle Tholén, som beskriver filmen som en mörk, lågmäld berättelse om dagen då Sverige faller. Flyglarmet går, människor får panik och börjar fly åt olika håll. Telefoner saknar täckning, strömavbrott slår ut infrastrukturen och värst av allt – ett okänt virus har börjat spridas.

– 25-årige Alex har flyttat från Norrland till Stockholm, men beslutar sig då för att återvända till sin hemby. I grund och botten är det också en kärlekshistoria mellan honom och en kvinna som heter Anna, fortsätter Olle Tholén.

Crazy Pictures har främst gjort sig kända för sina galna och humoristiska kortfilmer med titlar som till exempel "Ta mig, Negerboll" och "Nakenlekar". Det här blir deras första långfilm.

– Humor är kanske det svåraste att lyckas med och vi är väldigt tacksamma för att det vi gjort tagits emot så bra. Nu vill vi göra något nytt, men efter det kommer vi säkert att återvända till det utflippade, säger Olle Tholén.

Resten av filmen kommer att spelas in i Norrköping, men publiken kommer hela tiden att få känslan av att karaktärerna befinner sig någonstans i norra Sverige.

Annons
Annons
Annons