Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl-Johan Johansson

/

Vår bror, morbror och svåger, Carl-Johan Johansson, Östersund, avled 16 maj i en ålder av 88 år.

Annons

Kalle föddes och växte upp i byn Storåsen, Marby socken, i en syskonskara på fem barn. När han var 22 år var han på militärövning i Duved. Sannolikt var det utav vattnet, som han drack i en bäck där, som gjorde att han drabbades av polio. En sjukdom som följde honom resten av sitt liv. Trots sjukdomen var Kalle en mycket tacksam och positiv person som alltid hade den glada glimten i ögat. Efter en lång tids rehabilitering i Östersund och Härnösand kom Kalle tillbaka till Storåsen.

Efter fleråriga studier på Hermods kom han så tillbaka in i arbetslivet igen. Han skötte bland annat om de administrativa arbetsuppgifterna på Hilding Anderssons entreprenadfirma i många år. På sextiotalet drev han tillsammans med två kollegor en kiosk och caférörelse på gamla reumatikersjukhuset i Sollidenområdet. Genom åren hade han också många arbetsuppgifter och uppdrag som han genomförde åt De handikappades riksförbund, DHR.

Kalles stora passioner i livet var bil och flygintresset. Han hade genom åren många handikappanpassade bilar som gav honom stora glädjestunder. Kalle var en varmhjärtad och otroligt snäll person som lämnar ett stort tomrum efter sig.

Familjen

Mer läsning

Annons