Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen får jag hänga med de stora

Annons

Lika bra att jag erkänner, Jag har spelat FIFA 12. Ja, det var bra. Nej, jag ska inte recensera det nu. Jag skriver min första krönika i stället.

Som sagt så har jag spelat FIFA 12. Det färdiga spelet. Det kändes lite häftigare innan demot släpptes, men fortfarande ganska coolt.

Jag kan ta det från början. Att vara på väg till EA:s pressevent för hela Norden kändes ganska overkligt. Att sedan skriva frågor att ställa till producenten för världens största sportspel kändes nästan mer overkligt. Och så klart nervöst.

Jag var också på EA:s pressevent för NHL 12 ett par veckor innan, men då var jag inte ensam. Nu var jag själv och skulle själv intervjua FIFA:s producent som flugit in från Vancouver.

David Rutter, som han heter, är väldigt trevlig. Han lyckades till och med vara rolig under de tio minuter vi fick träffas personligen och trots att han berättar samma saker för alla så låter det ändå som att han säger det för första gången.

Jag tycker nästan att jag förtjänar en medalj för att inte ha ringt runt till alla jag känner och berättat om att jag skulle få spela FIFA 12. Men det är klart att nu i efterhand så finns det ju några jag har berättat det för.

Att gå på ett sådant pressevent med utskickade från Aftonbladet, FZ och Webbhallen för en person som är så spelintresserad som jag är känns det som att äntligen få hänga med de stora grabbarna.

FIFA 12 är mycket bättre än 11:an. Spelarna ser ännu mer ut som de gör i vekligheten och den nya fysikmotorn är fantastiskt bra. Spelet ser ännu mer ut som matcherna på TV och allting flyter på ännu bättre än tidigare.

Förutom att FIFA är världens största sportspel finns det två saker som är värda att ta upp.

Betyg: 1 De lyckas varje år göra ett fantastiskt fotbollsspel som alltid är bättre än tidigare och som alltid får fantastisk respons från spelare.

Betyg: 2 Fifa 11 ligger fortfarande på topp 20-listan över Sveriges mest sålda spel, till både Xbox 360 och PS3, med bara veckor kvar till FIFA 12.

Det finns bara en nackdel för utvecklarna med att varje nytt spel är så mycket bättre än föregångaren. Det är a tt varje nytt spel är så mycket bättre än föregångaren att man inte kan gå tillbaka till den.

Men det kanske inte är en nackdel heller.

Mer läsning

Annons