Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Miunstudenter de tionde mest ärliga i landet

/

Färre studenter fuskar vid landets lärosäten. Studenterna vid Mittuniversitetet hamnar på den övre halvan av de ärligaste studenterna.

Det är försvinnande få studenter vid Mittuniversitetet som fuskar om man jämför med hur många som faktiskt studerar, men disciplinnämnden fäller ändå ett antal studenter varje år.

Sammantaget 20 Miun-studenter fälldes efter disciplinnämndens granskning under 2013; 17 stängdes av och tre personer varnades.

Det betyder enligt statistiken att 0,29 procent av antalet helårsstudenter fuskade vilket sätter Mittuniversitetet på tionde mest ärliga lärosätet i landet av 31 möjliga.

– Vi är bättre på att hitta fler som fastnar men av någon outgrundlig anledning så fortsätter vissa studenter att plagiera, trots att de vet att deras uppsatser körs i kontrollprogrammet Urkund, sade Arne Wahlström, jurist vid Miun, till LT i mars i år.

Enligt nyhetsbyrån Sirén, som har tittat närmare på Universitetskanslerämbetets slutrapport, minskade antalet studenter som fuskade med åtta procent förra året jämfört med 2012, enligt . Två tredjedelar av alla ärenden under 2013 handlade om plagiering. Mest benägna att fuska var studenterna vid Södertörns högskola medan studenterna vid Göteborgs universitet var ärligast.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons