Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mina nya kompisar står på kökshyllan

Annons

Så, då kör vi. Kom igen hösten! Redo?

Sommaren innehöll förvisso regnrekord och var allmänt kylslagen. Jodå, 2012 var året då "varmluften undvek Sverige med kuslig precision", enligt SMHI.

Oavsett är det tid för nystart. Ny träningsmotivation. Nya kurser. Nya aktiviteter för barnen. Är alla redo?

Lyssnade till Olof Röhlander, som skrivit boken Det blir alltid som man tänkt sig. Röhlander föreläser om hur man kan träna tankar, bilder, känslor och attityder. Han talar om motivation och inspiration – att bli tänd på framtiden.

Inspirerad lägger jag till behovet av en bunt goda minnen, sommarupplevelser, som resursankare/energihämtare inför hösten.

Sommarlovet förr var efterlängtad tid med hästarna i Lunne, kompisbus (eh, heter kompishäng nu kanske ..), tid med mor/farföräldrar, några isdopp i Brunfloviken, en fisketur upp till någon tjärn i Norge och sen tillbaka till Storvikenskolan för att berätta om mitt sommarlov.

Just vädret var inget jag skrev om - däremot olika upplevelser.

Traditional London-weather today suckade chauffören varje morgon under färden till OS-studion. Jo det kanske regnade vilket inte är något som fastnat i tankarna kring sommarens OS-äventyr. Sicken upplevelse!

OS är speciellt, sällan och stort. Hela SVT-teamet var lika väl förberett som Usain Bolt. Nåväl, inte med lika välpumpade muskler…men hjärnor – av statistik, historia och färsk nyhetsinformation. Och den där Bolt-jämförelsen är inte så dum. Alltså, jag är nästan dubbelt så långsam på 100 meter, det vet alla ni som såg OS-testet där några av oss SVT:are provade OS-grenar. Poängen är att jag alltid tränar mycket inför ett mästerskap, sover ordentligt och äter bra. Laddar inför en intensiv tid. Just i London ringde klockan 04.00 för avfärd 05.00 följt av sändning hela dagen. En otroligt kul resa som kräver en väska packad med rätt energi.

OS är sommarens höjdarupplevelse och ett av mina resursankare/energihämtare in i höstens alla nystarter.

Apropå uteblivna soltimmar har jag skaffat mig ett gäng nya kompisar. De står fint på kökshyllan - burkarna med D-vitamin - vitaminet med stor betydelse för immunförsvaret. Då kroppen själv bildar D-vitamin när den nås av solljus kanske inte sommarSverige 2012 grundat bästa utgångsläget inför vintern? Så tänker jag och knaprar på.

Går med vitaminskjuts och ett knippe sommarupplevelser in i en årstid jag älskar. Som sonen sa idag nu kommer din favorittid mamma. Japp, jag är förväntansfull och höstredo. Hoppas ni alla är det!

Bäst i veckan: Se det snöar! Säsongens första snömöte under inspelning med Mitt i Naturen

Sämst i veckan: Länge tills snön ligger på riktigt.

Mer läsning

Annons